Vi ser, vi ler, vi vill ha mer

2010-11-25 @ 15:06:48 Permalink Kommentarer (3) Trackbacks ()

Oooooooh vilken härlig start på dagen vi fick idag - en vacker soluppgång över den kända tempelstaden Angkor Wat med en kaffe och en croissant i handen. Svårslaget!

Under några dagar har vi nu rejsat oss igenom delar av Kambodja och hunnit med bland annat;

Sol och bad
Fest
Floating Village (en by där lokalborna bor på, och livnär sig av floden)
Angkor Wat
Marknader
Att bråka med försäljare om för dyra äpplen fleeera gånger om
 
   

För att förvirra er ännu mer i vårt resande så ska vi imorgon bege oss mot Laos. Vi har en 30-timmars bussresa framför oss så nu blir det till att säga godnatt!

Hörs!

Borneo-Singapore-Kuala Lumpur-Kambodja..ett jakla flangande!

2010-11-24 @ 03:51:46 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Destination unknown = COOLA SINGAPORE. Sophie klarade sig ovetandes genom check in, pass och biljettkontroller och gate, anda tills inne i flygplanet dar det gjordes utrop hejvilt och var destination avslojades. oj sa skoj det var. Singapore var en sjukt haftig stad och val vart sitt besok. TACK EMMA !
Lite svarare att ta sig darifran vilket leder oss...

...mot nasta spannande mission.
Transport Singapore-Kambodja, vilket var mindre coolt. haha.
Eftersom att det ar dyrt att effektivt transportera sig sa vi kor pa tag och buss i allra storsta man och efter ett bullrande nattag mellan Singapore och Kuala Lumpur anlander vi antligen pa KL:s flygplats. Fran KL har vi bokat en snooordyr flygbiljett till Kambodja. Efter nagra timmars vantan ska vi antligen checka in, trodde vi. Vi hade bokat fel flyg och darmed missat det betalda med hastlangder. Ooops what to do ? Kolla flyg, kolla tag, kolla buss, kolla bat. Helvete, efter manga om och men slutade det med en natt pa KL:s stengolv med 2 nya snordyra biljetter till dagen darpa. Haha klantarslen. Efter flyg och annu en 4 timmars bussresa var vi framme i Sihanoukville, Kambodja dar vi firade Sophie an en gang med en ordentlig fest.

Ni maste bli yr i bollen av allt flangande men hur som helst ar vi inte kvar i Sihanoukville utan vi har transporterat oss annu en gang med ett spannande nattfordon, nattbuss med sangar à 12 h. Vi ar nu i Siem Reap dar vi ska besoka den beromda tempelstaden Angkor Wat vilket kommer bli grymt haftigt!

Ma rakes.

Surprise Surprise

2010-11-18 @ 04:20:02 Permalink Kommentarer (5) Trackbacks ()

Jag vet inte vart jag ska börja så jag börjar i fel ände och berättar om det som händer just nu.

idag ska vi ta oss till nästa destination men bara Emma vet vart vi ska. Det är min födelsedag idag och Emma har planerat vart vi ska härnäst, hennes mål är att jag inte ska få veta något förrän vi kommer fram.  Det enda jag vet är att vi ska ut och flyga… men inte till vilken stad, vilken ö eller ens vilket land.  Vart ska vi? Aaah, det här blir kul.

Morgonen började såklart med en första överraskning. Iförd ögonbindel och kalashatt togs jag till ett hotell för att få äta riktig hotellfrukost. På hotellet väntade mamma och Magnus som jag trodde jag sa hejdå till igår. Tack Emma, mamma och Magnus för en grym start på en garanterat bra födelsedag

För att inte tråka ut er med detaljer så kan jag fatta mig kort och berätta att det har hänt en hel del annat sedan sist också. Vi har bla varit till Borneos dykarmekka och skaffat oss dykcertifikat. Livet under vattnet är som en helt ny värld...

    

En viktig sista notis: Emma Maria Mårtensson bevisar tamejfan varje dag att hon är VÄRLDENS BÄSTA VÄN !

Nu drar vi mot okänd plats…

Wildcamp

2010-11-18 @ 04:13:30 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

    

Welcome to the djungle

2010-11-09 @ 15:39:41 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Då var vi tillbaka efter vårt djungeläventyr, och ett äventyr var det verkligen! Tre dagar och två nätter spenderade vi ute i Borneos regnskog med iglar som sög sig fast på kroppen, stora spindlar som vakade över toaletterna och bin i massor som delade vår frukost. Uppe i träden hoppade aporna vilt omkring och studsade ner på vårt hustak och väckte oss på morgonen. I vårt lilla hus fanns ingen dörr och vi sov på golvet på madrasser med bara ett myggnät som skydd. I djungeln finns inget rinnande vatten förutom i floden men där finns krokodiler så när regnet öste ner blev det till att snabbt rycka av sig kläderna och fram med schampoot för att ta "en djungeldusch".
I båtar gled vi runt, och vi gick även till fots, för att kika efter spännande djur. Vi såg bland annat världens största fladdermöss, apor, fåglar och krokodiler.

Emma, Sophie, Lena och Magnus är mycket nöjda med dagarna :) Vi lägger upp bilder snart. Imorgon drar vi iväg på nästa äventyr. Nu ska det tas dykcertifikat!

Ps 1. 
Uppdrag nr 11 på listan; "Lär er dansa någon infödingsdans från lokala bybor på Borneo"
CHECK!
Filmbevis kommer.

Ps 2.
Kommentarerna ska fungera nu :)

Ny månad i Malaysia

2010-11-05 @ 15:35:57 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Okej, sedan sist har vi hunnit med ett stadsbesök i Kuala Lumpur där vi mötte upp våra första gästresenärer. Inga mindre än mamma Jönsson och Magnus. I KL var det första gången under resans gång som vi fick känna riktig hetta och rinnande svett, småsnuskigt men vi gillar det. Efter långa dagar av promenerande på de smutsiga gatorna besökte vi ett fish-spa där hundratalsfiskar turades om att frossa i smuts och döda hudceller. Se bilder.

Från den ena sjuka spa-upplevelsen till den andra. Manikyr+pedikyr som slutade i en stor kvävd skrattattack. Vi sitter bredvid varandra och blir ompysslade av varsin liten asiat då Emma tittar ovanligt mycket åt mitt håll.  
E: Pssst Sophie. Har du sett hennes händer?
S: Jaa, visst är dom små?
E: Mmm, men har du inte sett ??
S: Vadå? Fjärilen på nageln?
E: Sophie ! Hur kan du inte se?
Shit helvete! tjejen hade ett sjätte finger som stack ut vid sidan av tummen.

  


Nutid och Borneo som blivit vår nästa destination. Jag och Emma spenderade dagen med snorkling på en av alla vackra öar som finns, Sapi Island. Vi fick se en rocka, nemofiskar och massa andra fina fiskar utan benämning.

Imorgon tar vi med oss Lena och Magnus och styr kosan mot en djungeltur i Borneos regnskog.

Vi hörs men ses inte.